Även skomakarens ungar behöver nya sulor ibland

skomakarens barn

Lars och jag har nu drivit Ahrens-konceptet tillsammans i sju år. Vi arbetar varje dag med att hjälpa andra företag att utveckla sina verksamheter och ställer en massa jobbiga frågor som t ex, ”vad vill ni med ert företag?”, ”vad har ni för mål?” och så vidare.

Som så många andra entreprenörer får vi sällan tid till att faktiskt utveckla våra egna verksamheter. Det är precis som det där gamla ordspråket om skomakarens ungar som går i trasiga skor.

Men sedan några år åker vi iväg ett par gånger om året bara för att fokusera på vår egen verksamhet. Att få byta miljö gör en stor skillnad. Att äntligen få vi tid till att tänka långsiktigt, vrida och vända på idéer och diskutera färdigt. Ibland tar vi med extern hjälp också. Kloka personer som ställer alla de där jobbiga frågorna till oss.

Ladda batterierna

Och det är då det händer saker. Många av våra bästa idéer och viktigaste insikter har kommit till vid de här tillfällena. Några dagar borta från det vanliga schemat gör underverk och man kommer tillbaka med fulladdade batterier.

Så när våra vänner på Honja Future Education föreslog att vi skulle göra ett gemensamt event var vi inte svårövertalade. Vi valde den fantastiska och ofta underskattade ön Mallorca som destination.

Vi ser väldigt mycket fram emot att få träffa alla er entreprenörer under några dagar och under trevliga former diskutera och arbeta med era tillväxtutmaningar. I workshops, vid middagar eller några av de olika aktiviteterna. Hjärnan vill ha roligt och när den får det händer ofta häftiga saker.

Puig de Massanella

Personligen ser jag också fram emot vandringen upp på Puig de Massanella. Jag har bestigit toppen förut och det är en härlig tur där man belönas med en fantastisk utsikt över hela ön.

Kanske är det just där uppe bland molnen på 1364 meters höjd som din nästa stora idé kommer att kläckas. Kom bara ihåg att ta med ett par skor med rejäla sulor.

Här kan du läsa mer och anmäla dig till vårt event på Mallorca i oktober: Snabbväxarnas hemligheter – alla företag kan växa!

 

Michael Engström
Michael är VD, delägare och tillväxtkonsult på Ahrens & Partners. Han började karriären som säljare och gick snabbt vidare till säljchef, produktchef, marknadschef och har varit VD för tre bolag. I 14 år har han bott och arbetat utomlands, Danmark, Holland, Tyskland och USA. Han har också provat på många olika branscher, från papper till mätutrustning för optisk media. Michael har läst ekonomi och marknadsföring på Lunds universitet och har en MBA från universitetet i Sheffield.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × fyra =