Bra betyg är ett dåligt betyg på anställningen?

Rekrytering, att anställa nya medarbetare är en nyckelfråga i ett snabbväxande företag. Att hitta de hängivna medarbetarna som växer med företaget. Hur gör man?
Ofta blir det att CV jämförs, betyg granskas. De som klarar denna första sållning har sedan en god chans att få komma på intervju. Har då denna tröskel höjt genomsnittskvalitén på de sökande?

Tveksamt!

Hur många har inte anställt någon med kanon betyg och dito CV och sedan blivit grymt besviken? Ett CV visar vad en person gjort, ungefär som ett bokslut. Det är inget som säger att nästa år blir lika bra eller bättre i ett sådant dokument.
Hungriga och ambitiösa människor kan ofta göra det ”omöjliga”. Medan en som har varit framgångsrik kanske börjar bli lite mätt. Vi behöver inte komma till hybris för att tappa. I en hård konkurrens där det är noslängder som avgör är det viktigt sitt all tillgänglig kraft används.

Ett klassiskt exempel på betygens ringa betydelse är Einstein. Han hade aldrig fått något jobb med sitt mattebetyg. Trots detta IG i sitt CV är han den enskilde person som kanske mest har satt sitt avtryck i vårt samhälle inom naturvetenskap.
Så handen på hjärtat, har du sållat bort någon ”Einstein” i dina rekryteringsprocesser?

Vårt mantra på Ahrens är: Anställ inte de bästa betygen, anställ de bästa medarbetarna!

Lennart Bengtsson

Lennart Bengtsson
Programchef
Ahrens University

Lennart Bengtsson
Lennart har under många år jobbat med Ahrens University och har påverkat hundratals spännande tillväxtföretag och än fler tillväxtledare i sin gärning. Nu hjälper Lennart företagare att växa under eget paraply: www.elitaren.se

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 + elva =