Bravo Jeanette Bonnier

En eloge till Jeanette Bonnier som i tisdagens ”min Sanning” på SVT2 sa att hon inte brydde sig något speciellt om siffrorna på styrelsemötena. ”det är så många som är bättre på det än jag. För mig är det produkten som är viktig”. Ett mycket klokt uttalande.

Min Sanning, SVT2, 9 oktober 2012 med Jeanette Bonnier

Vår erfarenhet på Ahrens visar att man ofta skall överträffa varandra i hur man kan jonglera med siffrorna inom styrelsen. Men i grova drag står siffrorna för historien. Det som Jeanette så riktigt påpekar är att framtidens siffror/resultat styrs av produkten. Där gäller det inte att ge kunderna vad kunderna vill ha, utan som hon helt riktigt sa att man skall ge kunderna det de inte trodde de kunde få. På detta sätt skapar man vad vi på Ahrens kallar Tidsmonopol. Alltså en konkurrensfördel framför alla andra.

Ordet Styrelse säger ju att det är organet som styr inriktningen på företaget, pekar vart man skall gå. Sedan är det VD& Ledning som skall ”navigera skutan” dit. Men sitter hela styrelsen och nagelfar siffror den mesta delen av tiden så blir det naturligtvis inte mycket framåtriktat. Visst måste styrelsen ha koll på siffrorna. Utse en som är fena på detta och ge henne/honom detta i uppdrag att hålla superkollen här. Då frigörs de andra ledamöternas tid och kapacitet till framåtriktat arbete. Så ser det ut i en av våra mått mätt bra styrelse. Man kör företaget med att se genom vindrutan, inte genom att fastna med blicken i backspegeln.

Lennart Bengtsson
Ahrens University

Lennart Bengtsson
Lennart har under många år jobbat med Ahrens University och har påverkat hundratals spännande tillväxtföretag och än fler tillväxtledare i sin gärning. Nu hjälper Lennart företagare att växa under eget paraply: www.elitaren.se

3 kommentarer

 • maritza horn skriver:

  Jeanette Bonnier,
  Tack för din medverkan i ”min sanning”! Din rakhet värmde min själ.
  Hällsningar
  Maritza Horn

 • Tommy skriver:

  Ingen kommentar ännu? Well här kommer ett. Helt kort, en fantastisk Lady! Imponerande personlighet,hård men,med mkt känslor! Häärligt med starka kvinnor! Kram till en ….tuffing, ifrån Uffe med Krucifixen ??

 • Tommy Johansson skriver:

  Jaha, så kom , sågs, hördes, Madame Bonnier i TV rutan EN gång till ! Hon var nästan lika bra som i Min Sanning, där berättelelsen om Maria,,, slår ut det mesta! Charmig,, avspänd, tja Madame Bonnier va ,,,COOL! Å det där om Mr Burton o Elisabeth Taylor, WHO? inte dåliga vänner där inte! Men hur går de nu me anomyniteten? Om du är såå här COOL, blir DU snart Poppis! (ja me Krusefixen) Å en IMPRESST Tommy Johansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × fyra =