Bygg en rekryteringsfabrik!

Ett tillväxtföretag har mer eller mindre alltid personalbrist. Att ha en väl fungerande rekrytering är en nyckelfaktor för att lyckas. Inom Ahrens pratar vi om rekryteringsfabriken. Helt enkelt att alltid ha rekryteringsprocessen igång. Hela tiden leta efter lämpliga kandidater och ha en dialog med dem. Är man ett framgångsrikt företag som växer snabbt och lönsamt så blir man en attraktiv arbetsgivare. Ett företag som utvecklas ständigt behöver medarbetare som utvecklas i takt med företaget. Denna möjlighet att utvecklas inom företaget är ett trumfkort som man skall spela väl.

Utvecklingsmöjligheten gör att man kan få folk att ”ta köbricka”. Alltså även om det inte finns en tjänst för personen just då, kan man hålla igång dialogen med den tilltänkta framtida medarbetaren. Enkelt uttryckt: Kan man inte smida just då, så håll ändå järnet varmt så man kan smida det när tillfället uppstår.

Jobbar man på detta sätt så har man alltid möjlighet att på kort varsel anställa då man har sållat ut dugliga kandidater, även om de inte behövdes just då. En välskött rekryteringsfabrik ger tillväxtföretaget en stabil grund att möta utmaningarna som en snabb tillväxt medför.

Lennart BengtssonLennart Bengtsson

Lennart Bengtsson
Lennart har under många år jobbat med Ahrens University och har påverkat hundratals spännande tillväxtföretag och än fler tillväxtledare i sin gärning. Nu hjälper Lennart företagare att växa under eget paraply: www.elitaren.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

10 − fem =