Huvudet, inte momsen, största hindret!

67

Hur skall vi få riktig fart på Sverige och se till att sysselsättningen ökar? Recepten och förslagen är många.Sänk arbetsgivaravgiften, sänk momsen, satsa mer på infrastruktur, mer pengar till riktade insatser. Har detta någon positiv effekt? Ja säkerligen. Men är det de enda saliggörande?

Det finns företag som oavsett konjunktur växer, tjänar pengar och anställer. År efter år ja till och med decennier efter decennier tuffar de på. Olika branscher, inga subventioner. Omöjligt kanske någon säger. Men det är bara att slå ett get-öga på tidningarnas näringslivssidor så finner vi företag som H&M, Axis, Resurs Bank, Qliktech, IKEA med fler.

Om vi drar en parallell till sportens värld. Hur skulle det se ut om man krävde regeländring för att kunna vinna? ”Vi måste ändra reglerna, annars kan vi inte vinna”. Vilken trovärdighet hade idrotts Sverige haft om man yrkat sig på detta?

Måste företag bli ”curlade” för att lyckas? Absolut inte. Att lyckas bygger på mindsetet, ambitionen och orken! Alltså att inte tvunget gilla spelreglerna, men lära sig använda dem för att avancera i ”spelet”. Ha modet att våga vara annorlunda. Ha mycket ork och ambition. Sist men inte minst att alltid vilja bli bättre, att aldrig bli nöjd.

Alltså, lägg inte din framgång i andras händer. Sitt inte och vänta på att bli curlad. Ta tag och skapa din framtid. Nej det är ingen ” piece of cake”. Men ju svårare det är desto mer endorfiner och välbefinnande när du väl lyckas!

Vill du ha tips på hur du skall göra kan jag rekommendera boken Snabbväxarnas drivkrafters av Thomas Ahrens, utgiven på Liber Förlag.

Låt nu inte bara gräsmattan växa och bli grön i sommar!
Lennart Bengtsson
Ahrens University

Lennart Bengtsson
Lennart har under många år jobbat med Ahrens University och har påverkat hundratals spännande tillväxtföretag och än fler tillväxtledare i sin gärning. Nu hjälper Lennart företagare att växa under eget paraply: www.elitaren.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × fem =