Jag hade rätt!

2014_new_yearFör ett år sedan skrev jag om en rubrik i Di som förutspådde att 2013 skulle bli ett riktigt skitår. Personligen hade jag en något mer positiv syn, och fick naturligtvis rätt. För Ahrens & Partners blev 2013 ett toppenår och jag hoppas du tillhör dem som delar min erfarenhet.

Som vanligt har vi haft förmånen att få jobba med många intressanta företag och spännande människor som lever i snabbväxar-världen. Jag vill passa på att tacka alla som vi jobbat med, som vi träffat i olika sammanhang och som är trogna läsare av våra bloggar.

Att förutspå hur 2014 kommer att bli känns kanske som en mindre utmaning än förra året. I media är bilden nästan entydigt positiv. Något som man kanske ska bli lite misstänksam över? I vilket fall som helst så vet vi att den stora skillnaden på ett bra och dåligt år styr vi över själva. Låg- och högkonjunkturer kommer och går, det vet vi med 100% säkerhet. Tricket är att bygga en affärsmodell som inte är beroende av konjunkturer och att anpassa sin strategi för att utnyttja möjligheterna i rådande läge. Det låter enkelt, men är det naturligtvis inte. Om du inte är nöjd med ert läge så kanske vi borde träffas?

Som vanligt kommer det att hända mycket på Ahrens. Håll ögon och öron öppna för nyheter. Och så hoppas jag ni har möjlighet att komma på något av alla de event som vi kommer att vara med på. 2014 då? Jo, det blir ett toppenår. Såklart!

Michael Engström
Michael är VD, delägare och tillväxtkonsult på Ahrens & Partners. Han började karriären som säljare och gick snabbt vidare till säljchef, produktchef, marknadschef och har varit VD för tre bolag. I 14 år har han bott och arbetat utomlands, Danmark, Holland, Tyskland och USA. Han har också provat på många olika branscher, från papper till mätutrustning för optisk media. Michael har läst ekonomi och marknadsföring på Lunds universitet och har en MBA från universitetet i Sheffield.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 − 10 =