Min sanning: Sundhage gjorde mål!

pia sundhageDet var en njutning att höra Pia Sundhage i ”Min sanning” SVT2 i tisdags. Hon rankas som världens bästa fotbollstränare. Att bli rankad så då har man också ett bra ledarskap. Därför blev det extra spännande att lyssna på henne när hon pratade om vad hon tyckte vara viktigt med ledarskap.

Det viktiga i ledarskapet för Pia var processen som leder till mål/målet. Att bara gå ut och prata om att man skall ta guld förlyttar inte ett team framåt. Det viktiga är processen. Här är det också viktigt att ha med sig att man får göra fel, gör man inga fel har man heller inte försökt. Nu i sportlovstider kan vi referera till skidbacken. Har du inte ramlat i backen någon gång under sportlovsveckan, då har du heller inte riktigt försökt. Men fokus ligger på att göra fler rätt och färre fel. Ju fler rätt vi gör och färre fel, ju sannolikare blir det att vi gör mål/når våra mål.

Detta är något för alla att ta med sig i vardagen. För att nå våra mål/drömmar så måste ett antal saker ske. Ju bättre vi är på att göra de handlingar som bär mot målet/drömmen och ju oftare vi gör dem ju snabbare kommer vi till mål. Det är som att springa maraton,  ömse om vänster och ömse om vänster fot framåt. Med ett genomsnittligt löpsteg på 50 cm vet vi att vi måste flytta vänster fot denna halvmeter 42195 gånger och högerfoten lika många gånger, alltså totalt 84390 steg. Ju snabbare takt vi gör detta, ju snabbare når vi vårt mål!

Tack Pia för dina kloka tankar om ledarskap. De borgar för att du är världens bästa fotbollstränare. I detta är du och ditt ledarskap en mycket bra förebild för alla oss andra. Du hjälper oss att göra/nå mål!

Lennart BengtssonLennart Bengtsson
Ahrens & Partners

Lennart Bengtsson
Lennart har under många år jobbat med Ahrens University och har påverkat hundratals spännande tillväxtföretag och än fler tillväxtledare i sin gärning. Nu hjälper Lennart företagare att växa under eget paraply: www.elitaren.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 5 =