När tiden står still!

tid

Hur gör jag när vi skulle vilja att tiden står still men rent intellektuellt förstår att den aldrig kommer att göra det?

Denna fråga har plågat mig i veckor nu. Frågan kommer från en superstressad entreprenör i ett slöväxande företag. Och jag antar att många av er har ställt er den frågan många gånger. Så även jag.

Känslan att vilja stoppa tiden för att hinna mer ser jag som ett bevis på att ambition och leveransförmåga inte är i samspel. Man vill mera än man kommer att hinna med. Den går att leva med. Den finns det verktyg att jobba med.

Känslan att vilja stoppa tiden för att orka med är värre. Ta en time out. Fundera på hur man skall gå vidare. Fundera på om man vill gå vidare. Varför inte bara låta tiden vara stoppad? Kanske lättast så?

I mitt fall var det ”hinna med mer” varianten. Den går det att avhjälpa. Den känslan kan man bli av med.
Men vad gör vi om vi kommer till ”orka” varianten.

Hur gör ni?

 

Lars Diethelm
25 års arbete i och med snabb tillväxt och exponering för hundratals tillväxtföretag har satt sina spår. Lars ser tillväxtmönster och tillväxtmöjligheter som få och brinner för att förverkliga företagens tillväxtdrömmar. Som tillväxtkonsult inom Ahrens & Partners får han många möjligheter att bevisa vad han går för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 + 20 =