Är du nöjd med er tillväxttakt?

Många entreprenörer vi träffar är missnöjda med sin tillväxttakt. Det är också vanligt att perioder av tillväxt följs av stagnation. Om du befinner dig i den situationen kanske du känner dig frustrerad. Speciellt om du inte vet varför ni inte kommer vidare…

Det finns tre typiska situationer som ditt företag kan befinna sig i där varje läge presenterar sina egna utmaningar. Vi kallar dem för tillväxtprofiler:

  • Långdistansaren
    Ni har länge haft en långsam och svag tillväxt. Kanske är ni lönsamma. Kanske inte. Dessa företag har behov av att få till, eller snabba på, tillväxten för att öka sin lönsamhet.
  • Intervallaren
    Ni har tidigare haft en bra tillväxt, men nu har den stannat av. När tillväxten avstannar handlar det ofta om att företaget har tappat sitt försprång eller att marknaden har mättats. Eller så har ni blivit lite bekväma samtidigt som andra aktörer hunnit ikapp. Det gäller att ta sig förbi platån ni hamnat på.
  • Sprintern
    Ni växer så det knakar men har växtvärk. Vid snabb tillväxt ökar antalet medarbetare kraftigt och många företag förlorar fokus eftersom de är upptagna med att organisera verksamheten internt. Visionen bakom företagets framgång riskerar att blekna och byråkrati tar vid. Utmaningen är att behålla fart och lönsamhet utan att tappa er själ eller fokus.

Framgångsrika tillväxtföretag, snabbväxare som vi ofta kallar dem, är företag som lyckas skapa och bibehålla en hög tillväxttakt år efter år. De är och gör annorlunda än traditionella företag och den goda nyheten är att vi kan lära av dem för att stärka vår egen tillväxtkraft. Det här tar vi upp i vårt webinarium nästa vecka.

Webinarium: Snabbväxarnas tillväxtformel

På fredag den 25 november håller vi ett webinarium som handlar om snabbväxande företag. Vi lyfter fram vad som skiljer dem från andra, de fem komponenterna i deras tillväxtstrategi och tre osynliga tillväxthinder som kan finnas hos dig själv.

Anmäl dig här: Snabbväxare är annorlunda – Lär dig 5 kritiska grundprinciper som kan ge 100% årlig tillväxt

Välkommen!

Lars Diethelm
25 års arbete i och med snabb tillväxt och exponering för hundratals tillväxtföretag har satt sina spår. Lars ser tillväxtmönster och tillväxtmöjligheter som få och brinner för att förverkliga företagens tillväxtdrömmar. Som tillväxtkonsult inom Ahrens & Partners får han många möjligheter att bevisa vad han går för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × ett =