Skit i alla nyårslöften utom ett!

För dom flesta av oss är det samma visa varje år: ambitiösa nyårslöften som vi redan när vi ger dom vet att vi inte kommer att hålla. Allt de vi under året inte lyckats med skall vi nu lyckas med i det nya året. Men det är helt fel tänkt! Du måste tänka annorlunda.

Se 12-slaget som mållinjen istället, inte startlinjen. Ändra de många löftena om vad du skall göra till ett enda löfte. Ge dig själv ett löfte som du kommer att kunna hålla. Lova dig själv att ”hålla i” alla förändringar du åstadkommit under året och allt du tycker du gör bra. Lova dig själv att fortsätta med det du är stolt över.

För det är vanligtvis så vi jobbar. Vi blir bättre på någonting och så håller vi i. Vi slutar med en ovana och så anstränger vi oss för att inte falla tillbaka. Varför inte jobba på detta viset även vid nyårs-skålandet?

  • Skriv en lista över allt du vill fortsätta med och lova dig själv att göra det under hela året.
  • Lägg inte till några nya punkter, de får du lägga till när som helst under året.
  • Kolla sedan löpande hur det går för dig och mot 2017 års slut gör du om samma bedömning.

Du kommer att se att detta är ett mycket enklare sätt att leva. Du firar dina framgångar och ger dig själv ”kredd” för det du lyckats med. Och det ger motivation att fortsätta att utvecklas även nästa år.

Gott nytt år!

 

Lars Diethelm
25 års arbete i och med snabb tillväxt och exponering för hundratals tillväxtföretag har satt sina spår. Lars ser tillväxtmönster och tillväxtmöjligheter som få och brinner för att förverkliga företagens tillväxtdrömmar. Som tillväxtkonsult inom Ahrens & Partners får han många möjligheter att bevisa vad han går för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

16 − 4 =