Som bäst när man är slutkörd!

Snabbväxarna 2013

Ganska slutkörd efter en hård vecka fylld med kundkontakter men också med presentationen av Snabbväxarna 2013 – Sveriges företags elitserie – i Stockholm, Smålands Snabbväxare 2013 i Jönköping, boken Snabbväxarna 2013 (som dokumenterar loken i Svensk näringsliv) och websiten www.snabbväxarna.se (som gör kunskapen om dessa företag tillgänglig för alla). Jag tar en ledig lördag och försöker att sova ikapp. Det går dock inte så bra för det fortsätter bara att snurra.

Jag förklarar för mina barn att jag, för att få lite avstånd, genomför ett endagars arbetsmoratorium. Jag lyckas fram till 21:00. Sen börjar att jobba igen. Lite grand och max till kl 21:45.

Under dagen har jag plöjt igenom veckans tidningar som har samlats på hög. Och mitt i denna flora av papperbuntar stötte jag på en artikel om Gago – Sveriges svar på Bruce Lee. Dragomir ”Gago” Mrsic känner vi från Snabba Cash filmerna och han säger såhär i intervjun: ”Hur känner du dig när du inte borstad tänderna på några dagar? För mig är det samma känsla när jag inte tränat på flera dagar”. Gago tränar varje dag och har enligt intervjun gjort så i sedan han var 18 år dvs i 24 år.

När jag inte jobbar känner jag mig som jag inte borstat tänderna. Och när Gago tränar för att hålla sin kropp i trim så tränar jag min arbetsmuskel (hjärnan) för att lära mig mera om tillväxtföretag och de kunderna jag jobbar med. Det som skiljer oss åt är naturligtvis att han vårdar sin kropp – det gör inte jag för att jag ”inte hinner”. Och såklart att jag kan mycket mera om tillväxtföretag än han. Det skulle förvåna mig om han skulle vara en fena på det också. För om Gago har hållit på i 24 år med daglig träning kan jag skryta med 24 år dagligt arbete i eller med snabbväxande företag.

Sedan säger Gago också ”att jag har inte hört någon klaga efter ett genomfört träningspass”.

Liksom träningen så är arbetet med tillväxt ett gift – när man väl har fattat tycke för det så känns det fel att inte hålla på med det. Och när man har jobbat sig igenom en hård vecka och är helt sliten känns det ändå bra, liksom. Man har gett allt man har och lyckats med det mesta. En bra känsla.

Och det känns faktiskt lite grand som att inte ha borstat tänderna efter en hel dag utan arbete. Lite sjukt får jag nog medge och snart måste jag nog ta en vit vecka. Men fram till dess blåser vi på. Nästa vecka är det fem företag som jag får jobba med. Fem olika branscher. Fem olika frågeställningar. Vad sägs om en fullständig ny tillväxtstrategi i ett teknikföretag, ledarutbildning i ett utbildningsföretag, strategiutveckling i ett livsmedelsföretag, framtagning av värderingar i ett teknikproduktsföretag och personalintervjuer i ett tillverkande företag.

Det blir en härlig vecka. En bra och hård vecka. Och tungan glider över de nyborstade tänderna.

Lars Diethelm
25 års arbete i och med snabb tillväxt och exponering för hundratals tillväxtföretag har satt sina spår. Lars ser tillväxtmönster och tillväxtmöjligheter som få och brinner för att förverkliga företagens tillväxtdrömmar. Som tillväxtkonsult inom Ahrens & Partners får han många möjligheter att bevisa vad han går för.

1 kommentar

  • Astrid Boisen skriver:

    Byt glasögon och läs din egen text igen. Vet inte vilken styrka du behöver…. men att du behöver vara stark när du läser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × fyra =