Tänd eld på dina kollegor!

torchJag fick mig en tankeställare när en företagare i Östergötland, Stefan Ströberg på Carbex, kommenterade ett av mina blogginlägg. Det viktigaste är att brinna själv, skrev han. Näst viktigaste är att få de som är runt om kring att brinna.

Så sant, så sant, tänkte jag när jag läste mailet. Och ju mer jag tänker på det så undrar jag om inte båda är lika viktiga – att båda är viktigast, är lika viktiga, för att få ett företag att (fortsätta att) växa och utvecklas.

Eller kanske till och med förmågan att få andra att brinna är den ensamt viktigaste. För om man får andra att brinna så räcker det om man själv då och då bara är glöden, liksom. Andra tar över brinnandet och ser till att man får nytt syre för att brinna med klar låga på nytt igen. Och med förmågan att få andra att brinna så är det så mycket mer effektivt: man kan fokusera på att hålla igång elden istället för att vara facklan själv hela tiden.

Om jag kombinerar denna tanke med det ledarskapet jag tror på – att leda genom andra – så blir bilden komplett för mig. Det blir att man brinner genom andra – en riktig eldsvåda med andra ord. Eller ett spännande och antagligen snabbväxande företag helt enkelt!

Så det viktigaste är nog inte att brinna själv. Utan att ha förmågan att få andra att brinna för samma sak. Tack Stefan för det inspelet!

Så om du känner att du håller på att brinna ut dig, tänd eld på dina kollegor!

Lars Diethelm - 2010Lars Diethelm

Ahrens & Partners

Lars Diethelm
25 års arbete i och med snabb tillväxt och exponering för hundratals tillväxtföretag har satt sina spår. Lars ser tillväxtmönster och tillväxtmöjligheter som få och brinner för att förverkliga företagens tillväxtdrömmar. Som tillväxtkonsult inom Ahrens & Partners får han många möjligheter att bevisa vad han går för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 + elva =