Vågar du bli en vinnare?

denial250 företag skapade över 15.000 nya arbetstillfällen – under 2012!. Tillsammans omsatte de 146 000 000 000 kr och hade en genomsnittlig tillväxttakt på 20%! Detta ger statistik som vi fått med researchen för Snabbväxarlistan 2012. Just nu pågår arbetet med 2013 års lista som publiceras i den 19:e september.

Det är med företag av denna kaliber som vi arbetar med. De företagen som är av denna kaliber eller vill så bli. Gemensamt har de ett antal faktorer. Tolv för att vara mer exakt. Vi har forskat på och arbetat med denna typ av företag i över 20 år. Vi vet att företag som växer med LUST, Lönsam Uthållig, Snabb Tillväxt inte är som alla andra. Tvärt om så jobbar de mycket med att INTE vara som alla andra. Skilja sig från mängden. Ge kunderna en bättre och enklare lösning än konkurrenterna. Att komma in på ett sådant företag är en sagolik upplevelse. För att kunna nå till denna grädda av företag måste du ha en bra företagskultur som du kan styra företaget med. När det går snabbt finns det ingen möjlighet att slå i pärmar eller handböcker om vad du skall göra eller hur du skall agera. Detta måste bara sitta i ryggraden och magen. Att göra det oväntat bra för kunden kallar vi på Ahrens för att svara på kundernas svordom, grunden till att kunna växa snabbt av egen kraft. Kulturen är verktyget som gör att du kan styra företaget. På köpet blir personalen mer självgående mot målet. Sedan finns det alltså ytterligare tio framgångsnycklar.

De jättestora företagen behöver allt emellanåt öka produktiviteten. Då ser vi plötsligt på TV och i tidningarna att man varslar något hundratal eller t o m tusental personer. Så även om många arbetar hos de stora drakarna är det inte där jobben och tillväxten skapas. Nej det är i mindre företag som har ambition och vilja. De här 250 företagen jag refererar till var de flesta små för några år sedan. Men har en rejäl tillväxt och fortsätter växa.

Det finns många företag idag som ligger och skvalpar runt något tiotal miljoner i omsättning, lönsamt. Med lite justerande på dessa företag, förutsatt att ägare och ledning vill växa, så kan vi få en rejäl fart på dem! Viktigt att tillägga är att det är en skröna att man inte kan växa lönsamt. Många av de riktigt snabbt växande företagen är betydligt lönsammare än ”traditionella företag”.

Vill DU bli en vinnare?

Lennart Bengtsson
Lennart har under många år jobbat med Ahrens University och har påverkat hundratals spännande tillväxtföretag och än fler tillväxtledare i sin gärning. Nu hjälper Lennart företagare att växa under eget paraply: www.elitaren.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 + 6 =